Изпълнението приключи!- можем да кажем с ирония, след като още

...
 Изпълнението приключи!- можем да кажем с ирония, след като още
Коментари Харесай

Дийтсман Енергоремонт Холдинг – FINITA LA COMMEDIA!

  " Изпълнението завърши! " - можем да кажем с подигравка, откакто още една компания беше отписана от регистъра на обществени сдружения на Българска фондова борса (БФБ–София), макар че преди няколко месеца имаше обещания, че ще продължи да се развива като борсова.
На 1 септември 2017 година обществено Росен Христов, ръководител и член на Управителния съвет на " Енергоремонт Холдинг ", разгласи, че новият холандски притежател на „ Енергоремонт Холдинг “ - Дийтсман, възнамерява да развива сдружението като обществена компания . Е, няколко месеца по-късно Комисията за финансов контрол публично отписа компанията от регистъра с емитенти на БФБ. Причината – не e ясна, а този път решението на компанията за смяна в курса остана зад кулисите.

От българското поделение на „ Дийтсман Енергоремонт “ отхвърлиха коментар пред Investor.bg, защото „ публично не са оторизирани да разясняват решение, което е на акционерите на компанията “. От офиса тук ни насочиха към централата на компанията в Монако, към която редакцията ни към този момент е изпратила своите въпроси.

Може би всичко, посочено в изявлението с Росен Христов, е тъкмо по този начин, само че за едно минало време. След като той беше отхвърлен от мениджмънта на компанията, проектите внезапно са се трансформирали и останали незабелязани в потока от материали за търгово предложение.

В същото време от медиатора, обслужващ търговото предложение - „ София интернешънъл Секюритиз “, също бяха сбити, разяснявайки, че всички периоди са спазени и всички документи са оповестени. В последна сметка „...една ГОЛЯМА МАНИПУЛАЦИЯ за дребните акционери!!! “, разясняват читатели във форума на Investor.bg.

Да върнем лентата обратно...

Точно преди една година излезе новината, че международен вложител договаря за придобиване на надзорен пакет от акции от „ Енергоремонт-Холдинг “ АД . Пред Investor.bg Иван Личев, ръководител на Управителния съвет и финансов шеф на холдинга, коментира, че договорката ще докара до позитиви в няколко посоки като диверсификация на клиентите, разширение на дейностите на компанията и достъп до нови пазари.

Холандската компания Dietsmann насочи търгово предложение за закупуване на акциите на миноритарните акционери на " Енергоремонт Холдинг ", откакто в края на август закупи 97,5% от капитала на сдружението. 

 

Акциите, които бяха обект на търговото предложение, бяха всички останали акции на сдружението, а точно 480 295 броя. Предложената цена за тях беше 4,15 лева за брой. 

В последните дни на 2017 година беше оповестена и информацията, че 10 акционера, притежаващи общо 93 674 акции от капитала на " Дитсманн Енергоремонт Холдинг АД ", са приели търговото предложение за закупуване на всички акции на останалите акционери на сдружението, записано в Комисия за финансов контрол на 08.09.2017 година.
Dietsmann има намерение да резервира неизменен личния си предмет на активност и предмета на активност на „ Енергоремонт Холдинг “, като постави старания да развие главните действия, в които сдружението е профилирано - ремонт, поддръжка и рационализация на електропроизводствени мощности, и разшири географското наличие на групата на пазарите на другите балкански страни.
Традиционни пазари и райони, в които Dietsmann прави активност, са Африка и Каспийският район, където има добре развита петролна и газова промишленост – бранш, в който холдингът има забележителен опит и експертиза. Чрез придобиването на „ Енергоремонт Холдинг “ компанията следва признатата си тактика за географско уголемение на своята активност към Балканския район, както и развиване на пълномощия и нахлуване в ремонтната активност в атомни електроцентрали и миннодобивни предприятия.
Приоритет и на двете сдружения през идващите 3-5 години ще бъде навлизането на нови пазари на прилежащите балкански страни (Румъния, Албания, Черна гора и др.), привличането на нови контракти за създаване, поддръжка и реорганизация на енергийни мощности в страната и чужбина, и не на последно място - създаване и поддържане на постоянни връзки със съществуващите и нови клиенти.
Предстои да забележим дали всички тези проекти ще бъдат изпълнени въпреки и като непублична компания. 
По публикацията работиха: автор Веселина Василева, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР